TRS Vinarija

Naši vinogradi

Vinarija Trs svoje je vinograde smjestila na padinama Fruške Gore – Vinogorja Srijem. Fruška gora je više od gore, to je prirodno bogatstvo vukovarsko – srijemskog kraja. Poželite li se dobrih vina i prirodnih ljepota onda se upravo ovdje na pravom mjestu.

Zahvaljujući velikom broju sunčanih sati, brežuljcima na visini od 200 do 250 metara i ocjeditim tlima na prapornoj podlozi koja ne zadržavaju vlagu, vinova loza rađa grožđem visoke kvalitete, kao osnovnim uvjetom za proizvodnju vrhunskih vina koja iz Iloka odlaze u Hrvatsku, Europu i svijet. Od prve vinove loze, koju su u ovom kraju zasadili Rimljani još u 3. stoljeću, srijemsko vinogorje se neprestano širilo i danas se prostire na površini od oko 1500 hektara.

Naši vinogradi smješteni su na nekoliko lokacija. S vremenom smo uvidjeli kako je svaka od tih lokacija specifična i daje grožđe od kojega nastaje vino s posebnim obilježjima. Neka od tih područja su: Dekan, Veliko Brdo, Principovac, Vukovo, Rađevac i Radoš. Trenutno obrađujemo 60 hektara vinograda. U potpunosti su rekonstruirana 32 hektara naših vinograda.Proizvodnju vina temeljimo na sedam  sorti vina, od čega su najviše zastupljena bijela: Graševina, zatim Chardonnay, Rajnski Rizling te Traminac. Crna vina vinarije Trs su Frankovka, Cabernet Sauvignon i Cabernet Franc.

I dok se u brojnim vinogradima Iloka i okolice u skorije vrijeme moglo čuti i vidjeti strojeve kako beru grožđe, u vinariji Trs nije tako. Kako bi kupcima omogućili vrhunsku kvalitetu i vrijednost vina, ustrajemo na isključivo ručnoj berbi grožđa koje ide u preradu za vino.

I za kraj obronci srijemskog vinogorja spuštajući se prema Dunavu kreiraju najljepše krajobrazne slike koje u kombinaciji s bogatom eno-gastro ponudom pozivaju na odmor i opuštanje.

POGLEDAJ VIDEO OVDJE

Scroll to Top
Skip to content