TRS Vinarija

EU PROJEKTI

PROGRAM: mjera 9 “Uspostava proizvođačkih grupa i organizacija”, podmjera 9.1. “Uspostava grupa i organizacija proizvođača u poljoprivrednom i šumarskom sektoru”, tip operacije 9.1.1. “Uspostava proizvođačkih grupa i organizacija” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.

NAZIV PROJEKTA: Uspostava proizvođačke organizacije TRS

UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA:  2.343.893,66 HKR

LOKACIJA PROJEKTA: ILOK

TRAJANJE PROJEKTA: 21.12.2021 – 21.12.2026.

REZULTAT PROJEKTA: Uspostava proizvođačke organizacije TRS

KONTAKT OSOBA:  Marijo Faletar

Kratki opis projekta: Adaptira se proizvodno-poslovna zgrada, optimizira se proizvodni proces kao i samo poslovanje što doprinosi energetskoj učinkovitosti u proizvodnji (nabava najmodernijih strojeva i opreme). Cilj projekta: Specifični cilj projekta je povećanje proizvodnih kapaciteta, povećanje izvoza te stvaranje novih radnih mjesta jačanjem zelenih i digitalnih kompetencija Poljoprivredne zadruge TRS adaptacijom energetski učinkovitog objekta i optimizacijom proizvodnje i poslovanja implementacijom inovativnih poslovnih modela. Ukupna vrijednost projekta je 14.472.135,00 kn, od čega EU sufinancira iznos od 5.092.044,12 kn. Razdoblje provedbe projekta: od 30.09.21. do 30.09.23. Kontakt osoba za više informacija: Tomislava Hržić Mudroh Mob. 098667453 E-mail: info@vinarija-trs.com EU POVEZNICE: Europski strukturni i investicijski fondovi: www.strukturnifondovi.hr Operativni program konkurentnost i kohezija: https://strukturnifondovi.hr/eu-fondovi/esi-fondovi-2014-2020/op-konkurentnost-i-kohezija/

Provedbom aktivnosti ovog projekta zadruga je uložila u Poboljšanje i prilagodbu poslovnog prostora u obavljanju poslovne djelatnosti – proizvodnji vina.

Ulaganje se odnosi na aktivnost Kupnje nove opreme, koja se sastoji od sljedećeg:

  1. Vijčani kompresor za punilicu
  2. Inox bačva jaje 1500 l s hlađenjem
  3. Transportna bačva 1000 l 2x
  4. Inox posuda s hlađenjem PPH 900-NM

Kupnjom nove opreme unaprijedilo se poslovanje Zadruge i povećao se kapacitet proizvodnje. Logistika dostave je jednostavnija te se ovim projektom pozitivno utječe na kvalitetu vina i praktičniji transport. Novi kompresor ubrzava proces punjenja, rad je olakšan i sigurniji.

PROGRAM:  Razvoj zadružnog poduzetništva za 2020. godinu. Ministarstva poduzetništva, gospodarstva i obrta

Bespovratna sredstva su ostvarena iz Državnog proračuna Republike Hrvatske, dodijeljena od strane Ministarstva poduzetništva, gospodarstva i obrta.

UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA: 100.000,00 kn

Kratki opis projekta:Projektom “Komercijalizacija novih proizvoda od koštica grožđa nastalih kroz IRI projekt” komercijalizirat će se 3 nova proizvoda: ekstrakt koštica grožđa, hladno prešano ulje koštica grožđa, i brašno od koštica grožđa. Za navedene proizvode postoje prototipi, a projektne aktivnosti omogućit će njihovu komercijalizaciju na globalnom tržištu. Iz tog razloga u sklopu projekta planira se inovirati proces organizacije poslovanja prijavitelja u cilju komercijalizacije novih proizvoda na način da će se uspostaviti stručni tim koji uključuje eksperte za inoviranje procesa organizacije poslovanja u sljedećim područjima: proces separacije i sušenja koštica (ulazne sirovine), procesa prešanja i proizvodnje ulja, procesa proizvodnje brašna i ekstrakta te procesa punjenja i skladištenja ulja.

Ciljevi i očekivani rezultati:Specifični cilj projekta je komercijalizacija 3 nova proizvoda od koštica grožđa (ekstrakt, hladno prešano ulje i brašno) čiji su prototipovi razvijeni kroz istraživačko-razvojni projekt. U sklopu projekta inovirat će se proces organizacije poslovanja prijavitelja i instalirati nova oprema, a sve u cilju u cilju komercijalizacije novih proizvoda.

Program: Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Fond: Europski fond za regionalni razvoj

Ukupna vrijednost projekta: 3.452.999,37 kuna
IZNOS EU POTPORE: 1.501.724,71 kuna
RAZDOBLJE PROVEDBE: 24 mjeseca, 9.8.2020.-9.8.2022.

KONTAKT OSOBA ZA VIŠE INFORMACIJA: Josip Kutleša, voditelj projekta
Mob. 0951987994
e-mail: info@vinarija-trs.com

EU POVEZNICE:Europski strukturni i investicijski fondovi: www.strukturnifondovi.hr
Operativni program konkurentnost i kohezija: https://strukturnifondovi.hr/eu-fondovi/esi-fondovi-2014-2020/op-konkurentnost-i-kohezija/

“Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj”

 

Kratki opis projekta: Provedbom aktivnosti ovog projekta zadruga je uložila u Poboljšanje i prilagodbu poslovnog prostora u obavljanju poslovne djelatnosti – proizvodnji vina te proizvoda od koštica grožđa: brašno, ekstrakt i hladno prešano ulje. Ulaganje se odnosi na aktivnost Kupnje nove opreme, koja se sastoji od sljedećeg:

  • Visokotlačni perač
  • Perač podova s usisnom granom
  • Stroj za čišćenje koštica

Ciljevi i očekivani rezultati: Kupnjom nove opreme unaprijedilo se poslovanje Zadruge, kako bi se nesmetano mogle provoditi sve potrebne analize i ispitivanja te proizvodila zdravstveno ispravna hrana, sukladno HACCP sustavu. Organizacija poslova je poboljšana i upravljanje resursima čovjek- vrijeme je učinkovitije s novom opremom te je održavanje nove vinarije brže i jednostavnije.

Program: Razvoj zadružnog poduzetništva za 2019. godinu. Ministarstva poduzetništva, gospodarstva i obrta Bespovratna sredstva su ostvarena iz Državnog proračuna Republike Hrvatske, dodijeljena od strane Ministarstva poduzetništva, gospodarstva i obrta.

Ukupna vrijednost projekta: 155.270,51 kn

 

NAZIV PRIJAVITELJA:
Poljoprivredna zadruga TRS

NAZIV PROJEKTA:
Ulaganje u nabavu opreme za proizvodnju vina

NAZIV OPERACIJE:
E-impuls

PROGRAM:
Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

FOND:
Europski fond za regionalni razvoj

UKUPAN IZNOS PROJEKTA:
300.000,00 HRK

IZNOS EU POTPORE:
250.000,00 HRK

RAZDOBLJE PROVEDBE PROJEKTA:
6 mjeseci

KONTAKT OSOBA:
Josip Vrbanek
mob. +385 99 523 1074
email: josip.vrbanek@georg.hr

EU POVEZNICE:
Europski strukturni i investicijski fondovi: www.strukturnifondovi.hr
Operativni program konkurentnost i kohezija: https://strukturnifondovi.hr/eu-fondovi/esi-fondovi-2014-2020/op-konkurentnost-i-kohezija/

“Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj”

 

KRATKI OPIS PROJEKTA:
Prijavitelj projekta, PZ Trs, u suradnji s Partnerom, Prehrambeno-tehnološkim fakultetom u Osijeku, kroz aktivnosti istraživanja i razvoja planira optimizaciju proizvodnih procesa s posebnim naglaskom na pripremi kvalitetne sirovine (sjemenke grožđa) te na procedure i postupke u daljnjoj preradi.

CILJEVI I OČEKIVANI REZULTATI:
Cilj projekta su tri nova proizvoda na tržištu kao rezultat djelatnosti istraživačkog razvoja i inovacija- hladno prešano ulje, brašno iz koštica grožđa te ekstrakt koštica grožđa

PROGRAM:
Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

FOND:
Europski fond za regionalni razvoj

UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA:
1.499.606,55 kn

IZNOS EU POTPORE:
1.103.004,16 kn

RAZDOBLJE PROVEDBE PROJEKTA:
36 mjeseci 1.12.2017.-30.11.2020.

KONTAKT OSOBA:
Martina Šaravanja, voditelj projekta
mob. 098/667-453
email. info@vinarija-trs.com

EU POVEZNICE:
Europski strukturni i investicijski fondovi: www.strukturnifondovi.hr
Operativni program konkurentnost i kohezija: https://strukturnifondovi.hr/eu-fondovi/esi-fondovi-2014-2020/op-konkurentnost-i-kohezija/

“Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj”

 

Vinarija Trs je nakon tri godine istraživanja kroz projekt Razvoj novih proizvoda od koštica grožđa plasirala na tržište tri nova proizvoda od sjemenki grožđa- ulje, brašno i ekstrakt od sjemenki grožđa. Novi proizvodi nastali su iz nusproizvoda u proizvodnji vina. Tijekom tri godine koliko je projekt trajao u suradnji s Prehrambeno tehnološkim fakultetom iz Osijeka istraživani su proizvodni procesi od razdvajanja sirovine do finalizacije novih proizvoda. Pripremljeni su HACCP planovi i tehničke specifikacije opreme za proizvodnju novih proizvoda dok su djelatnici vinarije stekli znanje za proizvodnju i komercijalizaciju novih proizvoda.


UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA: 
1.499.606,55 kn

IZNOS EU POTPORE: 1.103.004,16 kn

OSTALI IZNOS: 460.901,62 kn osigurali Poljoprivredna zadruga Trs i Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
 
RAZDOBLJE PROVEDBE PROJEKTA:
36 mjeseci, 1.12.2017.-30.11.2020.

PROIZVODI:


HLADNO PREŠANO ULJE OD SJEMENKI GROŽĐA
Postupkom hladnog prešanja se iz raznih sorti osušenih koštica grožđa proizvede hladno prešano ulje namijenjeno prvenstveno za prehranu kao salatno ulje, ali je primjena i u kozmetičkoj industriji. Ulje je bogato esencijalnim masnim kiselinama (linolna, linolenska) koje čovjek mora osigurati prehranom radi pozitivnog utjecaja na srce i kardiovaskularni sustav. Konzumacijom ulja koštica grožđa smanjuje se rizik od srčanih bolesti za 41-55%, a zajedno sa tokoferolima i fitosterolima dovode do porasta razine HDL (dobar kolesterol) uz smanjenje LDL (loš kolesterol).

Ulje od sjemenki grožđa možete koristiti za masažu, utapkati ga ispod očiju, a za tretman kose dodati 10-15 kapi ulja u šampon za kosu ili par kapi rasporedite cijelom dužnom kose.
 

BRAŠNO KOŠTICE GROŽĐA
Pogača je vrijedan nusproizvod hladnog prešanja koštica grožđa. Njenim mljevenjem se dobije brašno koje zbog visoke nutritivne vrijednosti ima primjenu u prehrambenoj industriji (pekarska, konditorska), te kod pripreme smjese za stočnu hranu.

EKSTRAKT KOŠTICE GROŽĐA
Raznim postupcima ekstrakcije koštica grožđa i brašna dobivenog iz pogače dobiva se ekstrakt bogat bioaktivnim tvarima (polifenolima, flavonoidima i dr.) koji blagotvorno djeluju na organizam, smanjuju oksidacijski stres, neutraliziraju slobodne radikale, snižava razinu kolesterola u krvi te ima zaštitni učinak na krvožilni sustav i cijeli niz drugih benefita.

KONTAKT OSOBA:
Martina Šaravanja, voditelj projekta
mob. 098/667-453
email. info@vinarija-trs.com

“Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj”

 

PROGRAM:
Ulaganje u vinarije i marketing vina

NAZIV PROJEKTA:
Ulaganje u izgradnju nove vinarije (zgrada za proizvodnju vina) i nabavka opreme za vinarstvo i marketing vina

UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA:
21.356.039,32 HRK

IZVOR FINANCIRANJA:
Europski fond za ruralni razvoj: 8.456.152,48 HRK, Poljoprivredna zadruga TRS: 12.889.886,84 HRK

SUFINANCIRANJE OD STRANE PRIJAVITELJA:
12.889.886,84 HRK

TRAJANJE PROJEKTA:
08.02.2017. – 30.06.2019.

LOKACIJA PROJEKTA:
Ilok

CILJEVI PROJEKTA:
Ulaganje u izgradnju/rekonstrukciju nepokretne imovine te ulaganja u kupnju novih strojeva i opreme

REZULTAT PROJEKTA:
Izgrađena i opremljena vinarija

KONTAKT OSOBA:
Marijo Faletar
mob. +385 98 192 0197
email: info@vinarija-trs.com

“Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj”

Scroll to Top
Skip to content