TRS Vinarija

Naši vinogradi na Fruškoj gori

Vinarija Trs svoje je vinograde smjestila na padinama Fruške Gore – Vinogorja Srijem, na nadmorskoj visini od 200 do 260 metara koja uključuju područja: Dekan, Veliko Brdo, Principovac, Vukovo, Rađevac i Radoš.

Proizvodnju vina temeljimo na sedam kvalitetnih sorti vina, od čega su najviše zastupljena bijela: Graševina, zatim Chardonnay, Rajnski Rizling te Traminac. Crna vina vinarije Trs su Frankovka, Cabernet Sauvignon i Cabernet Franc.

Fruška gora je više od gore, to je prirodno bogatstvo vukovarsko – srijemskog kraja. Poželite li se dobrih vina i prirodnih ljepota onda se upravo ovdje na pravom mjestu. Status nacionalnog parka u Srbiji Fruška gora dobila je 1960., pa se smatra najstarijim nacionalnim parkom s druge strane granice. Čak 90 posto površine Fruške gore zauzimaju šume. Fruška gora prepuna je izletišta poput Čortanovačke šume, Stražilova, Hopova, Glavice, Popovice, Lipovače… popis je dugačak, ali u obilasku niste sami, jer naš vinarija Trs tim rado će vas poveti u obilazak.

Čak 1500 biljnih vrsta, među kojima više od 40 biljaka koje imaju status rijetkih biljaka, potom brojne zaštićene vrste insekata, nekoliko stotina ptica, među kojima i danas vrlo rijetka, aktivna gnijezda orla krstaša, najugroženije vrste sa “svjetske crvene liste”…, samo je kap u moru onoga što nekadašnji otok u Panonskom moru ima za ponuditi. ( http://blog.visitvukovar-srijem.com/ ).

Fruška gora postala je pravi i nezamjenjiv dom naših sorti vina Kada imate tako bogatu zemlji, ne treba tražiti dalje.

Upravo zato, naše su dvije obitelji – Bošnjak i Faletar odlučili spojiti svoja obiteljska poljoprivredna gospodarstava. Fruška gora omogućila nam je da se danas, 15 godina kasnije, možemo ponositi našim vinskim podrumom ukupnog kapaciteta od 450.000 litara vina.

Srijemsko vinogorje poznato je po izvrsnoj Graševini i Tramincu, ujedno i ponosima našeg podruma, a zaštićeni su i kao vrhunska vina. Zastupljenost vrsta: Graševina – 70%, Chardonnay – 5%, Rajnski Rizling – 3%, Traminac – 5%, Frankovka – 8%, CabernetSauvignon – 6%, CabernetFranc – 3%.

 

Scroll to Top
Skip to content