TRS Vinarija

Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon je vjerojatno najpoznatija sorta crnog vina na Zemlji. Od svog podrijetla u Bordeauxu, Cabernet se uspješno proširio u gotovo sve vinorodne zemlje na svijetu, pa tako i u naš iločki kraj.

Cabernet Sauvignon danas je ključna sorta grožđa u mnogim prvorazrednim vinskim regijama Novog svijeta, ponajviše u dolini Napa, Coonawarri i dolini Maipo. Odakle god dolazila, čini se da vina Cabernet Sauvignon uvijek pokazuju pregršt zajedničkih karakternih osobina: duboku boju, dobru strukturu tanina, umjerenu kiselost i arome crnog ribiza, lista rajčice, tamnih začina i cedrovine.

Koristi se često u mješavinama kao i u sortnim vinima. Cabernet Sauvignon ima velik broj zajedničkih partnera za miješanje poput Merlota i Cabernet Franca.

U sedamnaestom stoljeću na jugozapadu Francuske došlo je do slučajnog uzgoja crvenog grožđa Cabernet Franc i bijelog grožđa Sauvignon Blanc, pa je tako rođeno jedno od najpopularnijih vina: Cabernet Sauvignon.

Cabernet Sauvignon je sorta crvenog grožđa poznata po svojoj debeloj, postojanoj koži i otpornosti vinove loze.

Bogat okus i visok sadržaj tanina u Cabernet Sauvignonu čine ga savršenim partnerom bogatom mesu s roštilja, paprenim umacima i jelima s intenzivnijim okusom.

Cabernet Sauvignon vinarije Trs tamno crvene je boje sa lijepim primjesama zrele trešnje. Miris je ugodan i harmoničan. Okus bogat aromama ribizla, papra i čokolade.

Cabarnet Franc, kojeg također možete pronaći u ponudi vinarije Trs, voćnog je cvjetnog mirisa. Okus je harmoničan pun i zaokružen, sa usklađenim taninima.

Za dobro je vino potrebna dobra i bogata zemlja koje mi u iločkaom kraju i te kako imamo. Potrebno nam je dobro vrijeme i vrijedne ruke. A može li išta vrijednije biti od ruku dviju združenih obitelji u jednu ljubav?

Scroll to Top
Skip to content