TRS Vinarija

Najbolje ocijenjen rosé u hrvatskoj – rose Franka

rose TRS Vinarija 01Rose vina proizvode se od crnih sorti grožđa. Boja se nalazi u kožici bobice. Pažljivim muljanjem crnoga grožđa i brzim odvajanjem soka od kožice dobiva se blijedi sok (samotok) kojemu se dodaje prva frakcija tiještenja. Drugi jr način da se nakon muljanja sok ne odvaja od kožica već se provede kraća maceracija. Moguće je i vrlo kratko vrenje sa kožicama. Neovisno o metodi , nakon vrenja s ružičastim se vinima postupa kao s bijelima.

Idealna temperatura za serviranje rose vina je između 10 i 15°C.

Svestrani stilovi rose vina dobro su pokriveni kada se radi o uparivanju sa hranom jer se nevjerojatno dobro slažu sa gotovo svim jelima! Budući da su svježa i lagana, odlično se slaže sa azijskim jelima kao sushi. Zahvaljujući svojoj voćnosti, odlično se spajaju sa začinjenim jelima, ali i njihova hladna svježina čini savršenu kombinaciju sa komadom bijelog mesa na roštilju. Naravno da tradicionalni aperitiv sa sirom i mesom savršeno pristaje.

Rose Franka vinarije Trs proizvedena je od grožda Frankovke. Osvježavajući, suhi rose sa 13% alkohola.

Lepršavo, elegantno vino, svjetloružičaste boje, intenzivnog je mirisa cvijeta grožđa, raskošne arome, ugodnog i dugačkog okusa. Na 8. međunarodnom festivalu ružičastih vina, poznatiji kao Pink day, rose Franka vinarije Trs ocjenjen je kao najbolji rose u hrvatskoj. Osvojenih čistih 87 bodova. Ocjenjivali su, abecednim redom, Ivan Dropuljić, Matthew Horkey, Tomo Jakopović, Ivo Kozarčanin, Ivana Puhelek i Željko Suhadolnik.

Ponosni na ovo priznanje, pozivamo vas, ako budete u prilici, da kušate naš rose Franka i javite dojmove.

POVEZANI ČLANCI:

ODRŽANA OMILJENA VINSKA MANIFESTACIJA – 8. PINK DAY

ODRŽAN JE 8. PINK DAY FESTIVAL

OCJENJIVANJE NAŠIH RUŽIČASTIH VINA: OTKRIJTE ČIJI JE ROSE NAJBOLJI

Scroll to Top
Skip to content